Ilze Jurkāne adoptējusi patversmes suņuku. + Laimīgais stāsts par sunīti ar paralizētām ķepiņām

https://www.facebook.com/Ulubele/

Ilze Kristīne Jurkāne adoptēja mazo suņu meitiņu, kurai deva vārdiņu Zuze, un aizveda sev līdzi uz mājām Rīgā, vēsta dzīvnieku patversmes “Ulubele” lapā Facebook.

Citu stāstu – par sunīti Džīnu – gribas izstāstīt tieši Ziemassvētku laikā, jo tas šķiet kā Ziemassvētku brīnums. Taču par brīnumu tas kļuva vairāku gadu garumā un to nav atnesis Ziemassvētku vecītis, bet mums līdzās esošie cilvēki.

Džīna – Ulubeles īpašais bērns. Pirms trīs gadiem piedzimusi kā vesels, dzīvespriecīgs kucēns mammītei, kura traģiski nomira nākamajā dienā pēc dzemdībām. Džīnu, viņas brāļus un māsas izbaroja un izauklēja cilvēki. Kucēni auga veselīgi un apmierināti, līdz kādā rītā divus mēnešus vecā Džīna pamodās ar stīvām, paralizētām pakaļkājiņām…

Viņa nonāca Ulubelē, jo neviens nesaprata, kāpēc tā noticis un ko darīt tālāk. Mēnešiem ilgas konsultācijas, diagnostika, analīzes, izmeklējumi nesniedza atbildi par paralīzes cēloni, kamēr Džīna spēja pārvietoties vien sēdus stāvoklī, balstoties uz priekšķepām un velkot līdzi nejūtīgās pakaļķājiņas. Kucēns, kura zinātkāre un dzīvesprieks nebija rimis, spēja dzīvi uztvert vien sēžot un gaidot, kad lielā pasaule pienāks pie viņas.

Paldies dr.Eliko Bērziņai, kuras adatu terapija paveica brīnumu – piecēla Džīnu stāvus kājās un ļāva atkal mācīties staigāt! Tas deva cerību!

Protams, Džīna nekad nebūs tāda kā pārējie – viņas kājiņas vienmēr paliks stīvas un veselība iedragāta, taču viņa var staigāt, skriet, spēlēties un pilnvērtīgi izjust dzīvi! Viņa smaida!

Mēs varējām tikai cerēt, ka reiz kāds cilvēks būs gatavs rūpēties par Džīnu ar mīlestības pilnu apņēmību, izpratni un kura dzīves apstākļi nodrošinās viņai drošu un bezrūpīgu dzīvi Mājās…
Džīnu pazina, mīlēja un lutināja daudzi Ulubeles brīvprātīgie, taču apzinājās, ka viņu pašreizējie dzīves apstākļi Džīnai nav īsti piemēroti… Līdz šajā rudenī saņēmām vēstuli no Zviedrijas. Sekoja telefona zvani, e-pasti un mēs sapratām, ka labāku dzīvi Džīnai nemaz nevaram vēlēties.
18.novembra pēcpusdienā Džīna deva mums atvadu bučas, bet U komanda kautrīgi slēpa aizkustinājuma asaras. Džīna kopā ar savu mīļo krustmāti Andru devās pāri Baltijas jūrai!

Un te Džīnas saimnieces Helēnas vēstule no mājām: “Džīna pirmo reizi pievērsa manu uzmanību ar bildīti Facebook. Viņas skatiens iekrita man sirdī un es sapratu, ka esmu gatava dot mājas jaunai sunītei.
Jau pagājis vairāk kā gads kopš mana sunīte, Vandra, 14 gadu vecumā aizgāja aizsaulē un man ļoti pietrūka šīs īpašās saites ar dzīvnieku. Nākamajā brīdī pieķēru sevi jau rakstot “Ulubelei” par savu vēlmi adoptēt Džīnu.

Ikdienā strādāju ar cilvēkiem kā terapeite, masiere un koučs un es zināju, ka man ir daudz iespēju nodrošināt Džīnas vajadzības un viņai piemērotus apstākļus.

Pēc ilgās apmaiņas ar bildēm, video, jautājumiem un atbildēm “Ulubele” nolēma, ka ar Džīnu esam piemērotas viena otrai un 2020. gada 20. Novembra naktī Džīna atbrauca uz mūsmājām kopā ar savu krustmāti Andru.

Nedaudz kautrīga un apjukusi pēc garā ceļojuma Džīna spēra savus pirmos soļus jaunajās mājās. Pateicoties tam, ka Džīna pie jums vienmēr bijusi tik mīlēta, audzināta un zināja kā jāuzvedas mājās, viņa ātri saprata, ka mums var uzticēties un mūsu mājas padarīja par savējām.
Džīnai patīk skraidīt pa dārzu, iepazīt apkārtni, čučēt dīvānā un šad tad nozagt kādu kārumu no mūsu kaķa bļodas.

Ikdienas masāžas palīdz viņas ķepām justies labi un nākotnē gatavojam viņai papildus ārstēšanu.
Džīna ir ļoti mīļa, mierīga un pozitīva personība. Mēs esam ļoti pateicīgi un laimīgi, ka Džīna ir kļuvusi par daļu no mūsu dzīves!”

Ko lai saka – esam tik laimīgi par šādu Džīnas laimi un iespēju baudīt dzīvi klusā ciematā pašā Baltijas jūras krastā, uzlabot savu veselību un aktīvi piedalīties sabiedriskajā dzīvē, jo Džīna asistē saimniecei terapijas vizītēs pie viņas pacientiem un ar savu patieso mīlestības pilno attieksmi pati kļuvusi par terapeiti.

Vislielākais paldies Džīnas krustmātēm Andrai un Jeļenai, kuras bija blakus Džīnai priekos un bēdās – veda viņu uz konsultācijām un regulāru terapiju, pieskatīja viņas veselību patversmē un iepazīstināja ar lielo pasauli un kuru sirdis joprojām kopā ar Džīnu!

Pievienot komentāru